#StudentLa: UTCN - Universitatea Tehnica Cluj Napoca

  

În acest video Paul Colța a discutat alături de Denisa Filip, studentă în anul 2 la Facultatea de Automatica si Calculatoare, specializarea Calculatoare si Tehnologia Informatiei în limba engleză la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, despre facultate, program, OSUT, dar și multe alte subiecte conexe.


Dacă vrei să te pregătești de admitere sau pentru un examen, sau dacă vrei să predai informatica, te așteptăm pe InfoNow.ro - Meditatii Informatica Online unde te punem în contact cu un profesor meditator după bugetul, nevoile și firea ta.


Acesta este disponibil și pe Spotify sau Apple Podcasts!


Transcript parțial:

Paul Colța: De ce ai ales această facultate?

Denisa Filip: Eu am fost la un profil real, la mate-info intensiv informatică și știam că vreau sa ma indrept spre ceva tehnic. Imi plăcea programarea, făceam multe ore pe saptamana. Am avut șansa să particip la un concurs de robotică, am participat cu echipa din Oradea la FIRST Tech Challenge și așa mi-am dat seama că nu vreau să fac doar partea de development, imi place și partea de hardware, cum a fost la roboți. Am văzut că la calculatoare se combină partea de programare cu cea de hard... și așa am ajuns aici!


P: Și ce presupune concursul de admitere la facultate?

D: E o serie de 30 de întrebări grilă de matematică. Nu se poate alege din informatica sau altă materie. E matematică pentru toată lumea. Ai timp 3 ore să le rezolvi. Cam 6 minute pe întrebare. Ce ajută foarte mult este că se publică în fiecare an o culegere de probleme propuse, iar cele care ajung la admitere sunt foarte asemănătoare cu cea din culegere. Cei care vor să vină ar fi bine să se apuce de ele. Sunt totuși 2 etape, in luna mai este o simulare și lucrul super fain este că dacă ești printre primii 10 ești direct admis. Dacă tu crezi ca ai șansa să intri cu nota ta, o poți păstra și sa nu te mai duci la admiterea propriu-zisă. Astfel, dacă faci bine, scăpi de stresul admiterii.


P: Cartea este gratuită?

D: Da, complet gratuită. Se găsește online și oricine o poate descărca și lucra de pe ea.


P:  ZIceai de voluntariat. Cum reușești să iti imparți timpul? Am inteles ca ai o organizatie de voluntariat...2, dar 3? Cum faci?

D: Fac parte din OSUT - Organizatia Studentilor din Universitatea Tehnica din Cluj Napoca și din SAS - Societatea Antreprenoriala a studentilor din UTCN, dar și în Oradea mai am o asociație în care continui să activez. Sunt foarte pasionată de voluntariată, imi place să ajut comunitatea din care fac parte, să ajut alți oameni. Să organizez activități care să-i dezvolte. Imi place ce fac si de aia cred ca găsesc timpul să mă ocup de toate. Dacă îți place ce faci, nu simți că pierzi timpul.


P: Ne poți da câteva detalii despre aceste organizații de voluntariat?

D: Da, sunt foarte multe organizatii. Cea principală este OSUT-ul cu multe departamente, așadar sigur găsești ceva care să-ți placă. Ai de la events la educație.


P: De exemplu, la noi la facultate la Informatica in limba engleza, daca o explică in engleză, acesta o reia în română. La voi e strict engleză?

D: Cam așa ceva e și la noi. Dacă el știe din experiența lui că subiectul predat este un pic mai dificil reia în română și sunt foarte deschisi să învatam. Problema e acolo unde profesorii ezita sa vorbească in engleza si raman tot pe română.


Dacă vrei să vezi mai multe despre UTCN - Universitatea Tehnica Cluj Napoca te invităm să vezi videoclipul de mai sus sau să asculți mai jos pe Spotify.

InfoNow - Meditatii Informatica Online

Ți-a plăcut articolul? Dă-i share 😄

Articolul anterior #StudentLa​: UBB Informatică - Universitatea Babeș-Bolyai
Articolul urmator Sfaturi pentru bac
Back
x
Acest website utilizează cookie-uri pentru a creea o experiență cât mai plăcută. Învață mai multe Acceptă