#StudentLa​: UniBuc Informatică

  

    În acest video Paul Colța a discutat alături de Ioana Grigore, studentă în anul 2 la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București, despre facultatea aleasă. În ce constă admiterea, care este materia pe care trebuie să o pregătească un elev pentru ea. Care părți din Facultatea de Matematică și informatică sunt mai grele, repartizarea pe grupe, activitățile organizate de asociațiile de studenți, cum e viața de student ți timpul liber când ești băgat în informatică și matematică până la gât.


Toată discuția, mai jos, și câteva paragrafe din discuție în transcript-ul de mai jos.Paul: De ce ai ales această facultate?
Ioana: Inițial voiam să dau la arhitectură, să mă pregătesc la desen, dar eram la profil uman și m-am gandit că deși nu-mi trebuie neapărat matematica sau fizica, să ma transfer, că la facutltate mă ajută să știu și mai multă matematică.
    În timp ce mă pregăteam de diferențe, la informatica mai exact, mi se părea mai ușoară, iar la examen am luat 10 și toată clasa a 10a m-am gândit dacă să dau la arhitectură sau informatică. M-am gândit că arhitectura durează vreo 6 ani, mai mult decât informatica, e mai greu sa-mi găsesc un job de acolo, iar cu timpul descoperisem și că arhitectura nu e despre artiști si nu doar despre desenat. Mi-am dat seama că nu e pentru mine și am incercat cu informatica.
 
P: Deci ți-ai dat seama pe parcurs ca vrei la informatică?
I: Da, doar fiindcă s-a intamplat să dau examenul de diferențe.
 
P: Ce presupune examenul de admitere la facultatea ta?
I: Constă in 2 probleme: una la matematica la alegere între algebră, analiză sau geometrie și una de informatică, care este obligatorie. Ambele probleme trebuie făcute în 3 ore, deci durează doar o zi admiterea.
 
P: La informatica ce materie ai de invatat?
I: Toată materia de liceu, la informatică și la matematică.
 
P: Cum ti s-a parut anul I?
I: Puțin agitat, fiindcă primul semestru a fost fizic, apoi online. A fost complicat la început. Materiile nu au fost atât de grele... nu neapărat din cauza materiei, ci din cauza profesorilor stricți care nu voiau să treacă toți studenții, dar am reușit să fiu integralistă.
 
P: Ai timp de activități pe lângă facultate?
I: Eu fac o grămadă de chestii, dar depinde de cum își distribuie fiecare timpul și cât vrea să investească în facultate. Daca vrei să înveți la toate cursurile, să îți faci toată ziua temele, dar eu de exemplu învâț la nivel normal, nu mă strofoc enorm de tare dar nici nu le las deoparte. Pe lângă facultate fac muzica și desen și meditații. Cânt la mai multe instrumente precum pianul, chitara, chiar și la voce.
 
P: Cum sunt profesorii la facultate in compartatie cu cei de la liceu? Ma refer la metoda de predare, cum se comporta?
I: Ne tratează mai matur, ei sunt acolo doar dacă avem nevoie de ceva și dacă avem întrebări. Nu să ne împingă ei de la spate. Ei ne explică și e datoria noastră să întrebăm când nu am înțeles ceva.
 
P: Despre organizațiile de voluntariat, la voi exista?
I: Asociatia Studentilor de la Matematica și Informatică. Am vrut să mă înscriu anul trecut, însa am avut atâtea activități extra și nu aș mai avea timp să fac și asta, dar am participat la activitățile organizate de ei: târgul de oferte, arte în dar unde puteam să alegem să cântăm, dansăm, efectiv ce doream noi, unde oamenii puteau să doneze. 
 
P: Ce beneficii ai ca student în București?
I: La noi ai autobuz, tramvai reduse tuturor studenților. Facultatea decontează STB-ul, daca sunt cerute și date mai departe bonurile speciale. Pentru studenți costă parcă 25 de lei, iar la metrou e 35 de lei. Din păcate nu se deconteaza metroul.
 


Poți vedea despre proiectul InfoNow și meditațiile online la informatică aici: click!

Ți-a plăcut articolul? Dă-i share 😄

Articolul anterior CV-uri și angajări în IT
Articolul urmator PROGRAMA SI SUBIECTE BAC 2021 + BAREM
Back
x
Acest website utilizează cookie-uri pentru a creea o experiență cât mai plăcută. Învață mai multe Acceptă