#StudentLa​: UBB Informatică - Universitatea Babeș-Bolyai

  

În acest video Paul Colța a discutat alături de Alexandra Tudorescu, studentă în anul 2 la Facultatea de Matematică și Informatică, specializarea Informatică în limba engleză, din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, despre facultatea aleasă.

Mai jos ai videoclipul, iar după acesta ai linkurile către Spotify și Apple Podcasts, dar și un mic transcript extras din podcast.


Paul: În primul rand vreau sa te intreb de ce ai ales aceată facultate?

Alexandra: Păi eu am avut de mică o pasiune pentru matematică, in afară de scriere creativă și limbi străine.. și am oscilat intre ele de-a lungul timpului, dar pe măsura ce am crescut am decis să merg pe ceva legat de matematică pentru că este mai ușor, din punctul meu de vedere, să-mi continui cealalta pasiune pe langa aceasta facultate, decat sa fiu la Litere si sa fac Informatica in paralel. Astfel poate fi si aceasta idee valorificata. La UBB m-am hotarat in clasa a XI-a, desi m-am hotarat ca vreau sa fie in zona asta tehnica, doar ca m-am documentat, am vazut ca are un loc bun in topurile nationale si am auzit niste pareri bune de la colegi pe care-i cunosc.


Paul: Ce presupune concursul de admitere pentru această facultate?

A: Sincer, am inteles ca s-a schimbat putin anul ăsta, dar când am dat eu, am dat admiterea la matematică și era un subiect cu întrebări grilă și apoi un subiect cu rezolvare completă. Nu trebuie sa zici ca e grila si sa spui "vai ce simplu e", alea trebuie tratate si cu mai mare atentie.


P: Mai ales că este cu complement multiplu, adica poti alege mai multe raspunsuri.. Anul ăsta stiu că s-a modificat putin formula. Stiu ca se da totusi punctaj partial, inainte desi alegeai una incorecta pe langa una corecta, nu se nota deloc. Apropo, UBB este prima facultate de Info din țară care face admiterea în mod fizic.


P: Cum a fost primul an pentru tine? Cum ti s-a parut?

A: Anul I, primul semestru am prins facultate, cursuri practice - fizice, iar la inceput, nu o sa mint, am fost putin copleșită de trecerea asta de la liceu la facultate, mai ales fiindcă eram la științele naturii și a trebuit să-mi intru in ritm cu informatica, dar dupa 2-3 saptamani am inceput sa ma adaptez si sa-mi placa. Ma duceam cu drag la cursuri, laboratoare, seminarii. Dupa perioada asta de acomodare am fost chiar uimita de cat de multe pot învăța intr-un timp relativ scurt.


P: Ce părere ai de materiile pe care le faci?

A: Mi se pare că se îmbină, cel puțin dacă nu esti super pasionat de matematică, deși eu tocmai din zona asta am venit... mie mi s-au parut interesante toate și au locul lor. Pot spune de cele de informatică, probabil alea te interesează fiind student la informatică, mi se pare că sunt niste tehnologii actuale si concepte general valabile si este important sa le știi. Cumva modul in care sunt predate și gândite laboratoarele, te duce cumva prin toate conceptele pe care ar trebui să ți le însusești.


----Pentru mai multe detalii, accesează podcast-ul nostru.

InfoNow- Meditatii Informatica

Ți-a plăcut articolul? Dă-i share 😄

Articolul anterior Admitere Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti
Articolul urmator #StudentLa: UTCN - Universitatea Tehnica Cluj Napoca
Back
x
Acest website utilizează cookie-uri pentru a creea o experiență cât mai plăcută. Învață mai multe Acceptă