#StudentLa​: Poli București - Automatică și Calculatoare

  

În acest video Paul Colța a discutat alături de Radu Minea, student în anul 2 la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității POLITEHNICA din București, despre facultatea aleasă. Poți asculta mai jos podcast-ul pe YouTube sau Spotify sau să citești câteva fragmente.

Link către Spotify: CLICK.


Link către Spotify: CLICK!

 

Paul: In primul rând, voiam să te întreb de ce ai ales această facultate?

Radu: Vreau să știi că e o poveste mai neobișnuită, eu nu eram tocmai atras de inginerie sau automatică și calculatoare. Liceul l-am petrecut în zona debate-ului, consiliul elevilor și eram în zona de vorbit și stat cu oamenii. Când a fost vorba de ales o facultate am fost mereu indecis, fiindcă am fost mereu intre real si uman. Initial voiam intr-un program mai exotic, politics, philosophy economics si visul meu era sa merg la Oxford la programul asta, fiindca e destul de popular pe acolo. Am vorbit cu ei si m-au razgandit sa ma duc intr-o directie mai pragmatica si cu picioarele p epamant, asa ca m-am reorientat spre latura mea reala, iar de acolo a rasarit ideea de a face automatica fiindca in liceu ma priecepeam la info si am zis This is the way. Aici pot sa fac bani, pot sa fac business, pot sa inovez si pot sa-mi pun creativitatea la munca. Aveam si teama ca la automatica, mai ales la poli buc, era vorba ca te inchizi si te izolezi de lume. Nu mai ai treaba cu ce are treaba cu lumea si voluntariatul, dar s-a dovedit chiar contrariul. S-a dovedit a fi o alegere foarte bună.

 

P: De ce ai ales facultatea Politehnica față de Unibuc. De ce ingineria?

R: Acesta e un debate destul de amplu. În mare am venit la Poli fiindca imi promitea un soi de full-package/complete-package, fiindcă discuția mergea undeva în ideea ca la UNIBUC te concentrezi mai mult pe strict programarea brută/raw, dar pe cealalta parte la Poli ti se promitea viața unui inginer și vei reuși sa deschizi capota calculatorului, de ce rage acolo, de ce a picat uleiul. M-am dus mai degrabă pentru ideea că sunt full capabil si sa iau orice unghi orice problemă.

 

P: Ce presupune admiterea?

R: În mod normal, înainte de 2020, erau 2 probe: matematică și fizică și fiecare avea 15 intrebari și 2 ore de concurs. Este un concurs foarte competitiv si m-am pregatit un an intreg pentru asta, insa anul trecut de exemplu a fost in 2 etape. In prima s-a intrat cu olimpiada, iar in a doua cu bacalaureatul. O data ce se revine la normalitate, este în discuții să se adauge și proba de informatică. Vei avea obligatoriu la matematica si apoi vei putea alege sa dai intre fizica si informatică.

 

P: Cum a fost anul I pentru tine?

R: A fost asa un șoc și dublu șoc. Acestea au fost primul semestru si al doilea semestru, șocul fiind faptul ca era online. Cat a fost primul semestru fizic, era absolut fantastic, imi placea extraordinar de mult, sa stau cu oamenii la facultate, chiar de ne plangeam..ne plangeam impreuna. Deși era foarte mult de muncă, cel puțin la noi la calculatoare, unde aveam o cantitate considerabilă de teme unde ai vre-o 3-4 teme pe materie - un soi de mini proiect - unde chiar trebuie sa lucrezi 2-3 zile sau mai multe daca e dificilă. Pe langa cantitatea asta de munca imi placea la nebunie colectivul. Greu a fost cu învățatul și energia depusă, dar au fost la contrabalansate de faptul că in continuu erau in jurul tau oameni si era o placere fantastică.

Ți-a plăcut articolul? Dă-i share 😄

Articolul anterior Tablouri bidimensionale. Matricea
Articolul urmator Admitere Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti
Back
x
Acest website utilizează cookie-uri pentru a creea o experiență cât mai plăcută. Învață mai multe Acceptă