Poți învăța programare pe cont propriu?

  

Această întrebare vine de cele mai multe ori din partea celor care nu au cunoștințe în domeniu, dar vor să învețe programare. De altfel, există și multe răspunsuri și mai ales oameni care citesc sute de mesaje, opinii, teorii contradictorii aflate pe diferite forumuri sau grupuri de socializare. Toată lumea caută răspunsul corect care te asigură că dacă o iei pe X cale, cu siguranță vei avea succes.


Mulți dintre ei se lasă convinși de acele rețete magice, indiferent că sunt sub formă de cărți, cursuri sau videoclipuri pe Youtube.


„Vrei să ajungi programator doar în 2 luni? Cumpără acest curs! Este doar 7.99$!”


Evident argumentul principal al unui client ar fi:


„7.99$? Este un preț mai mult decât acceptabil! De ce nu i-aș da o șansă? Sigur va funcționa dacă mă țin de treabă. ”


Cei mai mulți observă că nu au rezultatele dorite sau au învățat într-un mod superficial.  Cea mai comună metodă de a învăța din cursuri sau videoclipuri este să scrii exact ce vezi pe ecran, evident, cu explicațiile audio corespunzătoare. Chiar și cu acele explicații, asta nu înseamnă că ai înțeles pe deplin acel concept. 


Dovada: încearcă să modifici ceva, fii creativ. Creează altă aplicație/program sau rezolvă un exercițiu similar care să conțină aceleași noțiuni. Dacă ai o eroare încearcă să o rezolvi singur, nu copia! Ai înțeles de ce ai acea eroare?


Această metodă este de fapt un eșec, chiar dacă îi putem spune succes parțial în unele cazuri (sigur nu este total în niciun caz), întrucât procesul de învățare este mult mai complex.


Tot ce este afirmat mai sus este valabil pentru începători, dar și cei care vor să învețe/înțeleagă un limbaj/concept nou în programare. Este nevoie de mai multă ghidare și mai ales de surse de învățare credibile.


Prin orice metodă ai învăța, asigură-te că informațiile sunt corecte și complete și le înțelegi pe deplin. Cu siguranță o să întâmpini foarte multe obstacole. Întreabă persoane mai experimentate decât tine și cere-le ajutorul. O să observi că este cea mai comună, dar și cea mai eficientă metodă de a învăța ceva. Cel care îți va oferi suport, te va înțelege și te va ajuta să rezolvi într-un timp mult mai scurt dificultățile cu care te întâlnești. Poate a trecut și el prin aceeași experiență ca tine și va ști cum să-i faci față.


Evident, toate sursele care promit aproape imposibilul nu reprezintă o soluție bună, acelea sunt așa zise ”momeli”. Denumirea este chiar foarte sugestivă, scopul lor fiind evident.Ți-a plăcut articolul? Dă-i share 😄
Articolul anterior Top Facultăți din România & Admitere Online
Articolul urmator 7 lucruri pe care le greșești în programare
Back
x
Acest website utilizează cookie-uri pentru a creea o experiență cât mai plăcută. Învață mai multe Acceptă