Mai aproape de școală prin online decât offline

  


Situația actuală a forțat sistemul educațional să se adapteze la mediul online, unde cadrele didactice își pot desfășura orele sau cursurile. 


Așadar, învățarea continuă, iar spre surprinderea unora, tehnologia poate fi mult mai utilă și interactivă decât o oră offline. Deși contextul nu este unul fericit, acesta a adus prilejul de a privi această lume digitală mai mult decât un instrument auxiliar menit pentru a face câteva proiecte powerpoint pe an. 


Mai mult decât atât, cel puțin la început, întâmpinăm obstacole și provocări, atât ca elevi, dar și ca profesori. Cea mai dezbătută  problemă în această perioadă este: ”Cum putem digitaliza/învăța X lucru pe elevi?”, uneori chiar urmat și de ”Este imposibil!”. Demersul rapid al dezvoltării tehnologice și științifice nu mai este ceva nou, iar noi ne vom adapta la aceasta iremediabil. Lumea digitală este din ce în ce mai prezentă în viețile noastre și va deveni mai devreme sau mai târziu și o metodă comună de a ”merge la” școală.


Trecând peste această problemă, care, de fapt,  reprezintă mai mult o chestiune de adaptare și inovație decât de incapacitate sau imposibilitate (căci orice oră offline poate deveni una online, evident adaptându-se materialele și metodele de predare-învățare-evaluare), informatica a fost dintotdeauna o materie ce se poate preda categoric și online. În momentul actual, 100% din orele utilizatorilor noștrii sunt online, iar acest fapt nu scade calitatea orelor, dimpotrivă, comunicarea este eficientă, iar confortul de acasă este un mare avantaj. 


Încurajăm predarea online, mai ales a materiilor care lucrează cu tehnologia precum informatica, programarea și toate subdomeniilor acesteia. Chiar dacă este o provocare- reprezintă adesea pentru multe persoane o perioadă dificilă- cu toții știm că începutul va fi mereu cel mai greu. Așadar, cu răbdare și multă îngăduință vom „cuceri” acest mediu online și îl vom transforma (pentru că nu avem încotro) în cea mai cool școală la care am fost vreodată, școala viitorului.x
Acest website utilizează cookie-uri pentru a creea o experiență cât mai plăcută. Învață mai multe Acceptă