Interviu la Google la 18 ani?!

  

    Am hotărât să scriu câteva articole despre aventura prin care trec eu, fondatorul acestei platforme (Paul), și să expun experiențele mele nu numai pe Youtube, dar și pe această platformă în scris, gândindu-mă că aceste informații ar putea fi de folos celor care sunt hotărâți să parcurgă un drum similar cu al meu sau nu au destulă motivație în general.
Sunt student în anul I la Facultatea de Informatică din Cluj (UBB) și nici nu m-am imaginat până acum un an având Internship la Google, în schimb am fost foarte motivat și încrezător în absolut orice mi-am propus indiferent de circumstanțe sau părerile altora. Aventura mea a început cu adevărat în clasa a XII-a, an în care trebuia să iau decizii importante: Pe ce domeniu vrei să-ți continui studiile? Dar te vezi făcând acel job? La ce facultate vrei să mergi? De ce acolo și nu altundeva? Dar ai șanse să intri unde ți-ai propus? Se merită să încerci?, etc.
Sunt absolvent al Colegiului Național Roman-Vodă și am fost pe profil mate-info cu informatică intensiv. Nu am fost geniu în liceu, pot spune că eram mediocru la toate materiile inclusiv informatică (aveam media 7-8, în primul an chiar mai mică). În primii 3 ani îmi omoram timpul jucându-mă foarte mult pe calculator și alte activități care pe termen lung nu mă ajutau deloc. Dar din clasa a XII-a, presat de aceste decizii pe care trebuia să le iau, mi-am urmat intuiția de a merge pe domeniul informaticii. M-am înscris în cercurile de programare locale, am participat la cât mai multe evenimente dedicate programării și mi-am format legături cu oameni care au același scop ca mine sau care m-ar putea ajuta sau motiva să continui pe acest drum.
Practic, am făcut tot posibilul ca scopul meu să fie atins într-un mod cât mai eficient și sigur. Am mers la olimpiadă pentru prima dată în clasa a XII-a. Faptul că m-am mobilizat să învăț pentru olimpiadă, indiferent de rezultat, pentru mine era un câștig absolut pentru că deja am întrecut nivelul de bac sau admitere. A urmat concursul de preadmitere organizat de facultatea la care voiam eu să intru, unde am luat 9.50 (de atunci eram intrat la facultate). După zile întregi în care jocurile video au fost înlocuite cu ore dedicate informaticii deja se vedeau rezultate.
Aflând de posibilitatea de a lucra la Google din anul I, m-am axat foarte mult pe crearea unor proiecte. Cel mai remarcabil este https://contar.io/ o carte de vizita online, proiect-cheie care m-a ajutat să trec de prima etapă de selectare a posibililor angajați. O vară întreagă mi-am petrecut-o pregătindu-mă pentru interviu. Din nou, munca pe care am depus-o pentru a-mi atinge scopul a dat roade, iar la sfârșitul anului 2019 am primit o oferta de la Google.
Ajungând în acest punct într-un timp atât de scurt, în contextul în care multe persoane m-au informat că aveam șanse minime de a reuși (cu argumente realiste de altfel: cei care sunt acceptați la Google mulți dintre ei sunt olimpici, foarte puține persoane sunt atât de motivate încât să reușească), am hotărât prin diferite mijloace să-i ajut pe cei care doresc să aibă o carieră în domeniul programării sau pur și simplu le place informatica și vor să performeze.
Astfel, am hotărât să îmi fac un canal de youtube în care să postez periodic:

    Acum câteva luni mi-a venit ideea să lansez o platformă împreună cu Alex și Diana menită pentru a forma o comunitate strânsă elev-profesor în care să ne ajutăm și să ne motivăm unii pe ceilalți, exact platforma de pe care citiți acest articol acum.


Ți-a plăcut articolul? Dă-i share 😄
Articolul anterior Cum rezolvăm un subiect de bac la informatică?
Articolul urmator Top Facultăți din România & Admitere Online
Back
x
Acest website utilizează cookie-uri pentru a creea o experiență cât mai plăcută. Învață mai multe Acceptă