Cât de importantă este Facultatea?

  

Continuând seria articolelor despre facultăți trecem la următoarea etapă, în care facem o scurtă analiză a admiterii din acest an și despre cât de importantă este facultatea din anumite perspective.

  Contextul din acest an:

Majoritatea facultăților au încheiat primele etape de admiteri online, bazate majoritatea pe notele obținute în Examenul de Bacalaureat. Astfel, notele de admitere au fost foarte ridicate comparativ cu cele din anii precedenți, iar mulți absolvenți nu au reușit să intre unde își doreau, deși aveau note peste 9. Din perspectiva celor care nu au fost admiși, tot acest proces a fost un eșec. Însă, raportându-ne la facultățile de matematică și informatică din România,  programa nu este diferită de la o universitate la alta, aceeași regulă se aplică și în cadrul universităților tehnice. 

  Ce urmează?

Progresează

Că a fost o alegere grea sau ușoară, că prima opțiune a căzut din cauza notelor ridicate, ideea este că în domeniul IT nu este de ajuns să intri la o facultate specifică pentru a avea viitorul asigurat, din contră, este vorba și despre un întreg proces parcurs individual și mai ales de o mentalitate și o viziune bine stabilită care include motivație cât cuprinde și optimism. 

    Dacă intri în primul an de facultate, poți aplica deja la un internship la companiile de IT din România sau din afară. Pentru asta va trebui să îți întocmești un CV care să-i convingă pe recruiteri că ești persoana potrivită pentru acel post. Primul pas pentru a avea un CV de succes este crearea unor proiecte personale care implică mult studiu individual.

Abilitatea de a fi autodidact este esențială. Pentru a învăța, dar și pentru a ține pasul cu cele mai noi tehnologii este nevoie de un studiu continuu și de confruntarea multor obstacole și probleme.

 

Relaxează-te și explorează

Majoritatea persoanelor se simt vinovați că la un moment dat își ies din ritm din cauza stresului acumulat și nu mai pot progresa, simt că se plafonează sau pur și simplu că s-au plictisit. Aceste perioade fac parte din procesul de evoluție, iar corpul și mintea transmit faptul că au nevoie de o pauză de a se relaxa sau de a explora idei/activități/domenii necunoscute. 

Câteodată este esențial să-ți urmezi intuiția, în acest caz va fi în beneficiul tău, iar, când vei reveni, randamentul, creativitatea și optimismul vor fi la alt nivel. Important este ca acea pauză sa nu se transforme într-un abandon al scopurilor tale, ci să reprezinte un refugiu în care te focusezi și pe tine. 

Articolul anterior Cum să-ți alegi facultatea potrivită în 3 pași simpli + BONUS
Articolul urmator Cursuri online, Amazon, Echipament pentru coding | Podcast 4
Back
x
Acest website utilizează cookie-uri pentru a creea o experiență cât mai plăcută. Învață mai multe Acceptă